Shopping cart

U građevini i industiji uopšte, postoji veliki rizik od povreda na radu. Iz tog razloga, veoma je bitno da radnik bude zaštićen od različitih vrsta povreda. Ove povrede mogu biti fizičke, toplotne, elektricne, disajne i druge prirode. Za svaku od ovih povreda dizajnirana je odgovarajuća vrsta zaštite.

Vaša stopala moraju biti zaštićena pravim cipelama ili šizmama, koja pružaju zaštitu od najčešćih povreda poput padajućih stvari, stiskanja, nagnječenja i bušenja odozdo od strane ostrih objekata.

Kako biste zaštitili prste neophodno je da koristite htz rukavice od različitih materijala u zavisnosti koju vrstu posla obavljate.

visina

Zaštita disajnih organa je također veoma bitna. Postoje tri načina na koji štetni materijali mogu ući u vaše tijelo, a udisanje ovih materija je najčešći način. Ovo podrazumijeva udisanje prašine, isparenja i različitih gasova. HTZ zaštita disajnih organa se ne smije zanemariti. Udisanjem  materija može se nanijeti nepopravljiva šteta vašem organizmu zato je neophodno da koristite zaštitne maske sa kvalitetnim filterima. Kako biste zaštitili pluća od prašine i različitih isparenja koja se mogu negativno odraziti na vaše zdravlje, neophodno je da koristite kvalitetne zaštitne maske koje filtriraju štetne materije i štite vas od oboljenja. Zaštitne maske i filteri štite vaše disajne organe od toksičnih materija i prašine u radnom okruzenju. Odabirom odgovarajuće vrste, uveliko smanjujete rizik po vaša pluća, a samim tim i vaše zdravlje.

Radne pantalone, kombinezoni, prsluci  i jakne spadaju u HTZ odjecu koja efikasno i prakticno štiti od mnogih rizika kojima su radnici u građevinarstvu redovno izloženi.

radnici

Jedan od najvažnijih elemenata htz opreme je zaštitni šljem. Šljem visokog kvaliteta je neophodan u zaštiti od padajućih predmeta i padova. Šljemovi su izrađeni da zaštite vašu glavu sa svih strana.

Čulo sluha dosta trpi u bučnim radnim sredinama. Zato je neophodno da se uši zaštite jer dugotrajno izlaganje buci može dovesti do oštećenja sluha. U tu svrhu se koriste zaštitne slušalice koje umanjuju broj decibela na nivo tolerancije.

Maska za varenje predstavlja najbolju zaštitu očiju, lica i vrata od opekotina, ultravioletnog svijetla, varnica, infracrvene svijetlosti i vreline kod razlicitih vrsta varenja.

Komentariši